OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ordliste for elever

Elevbevis: Elevbeviset ditt er i appen PocketID. Last ned appen, ta bilde av deg selv og bruk den som lånekort på biblioteket og elevbevis på bussen. Bildene blir gjennomgått og de som er useriøse vil bli avvist. 

Elev- og lærlingetjenesten: Elev- og lærlingtjenesten tilbyr tjenester som ikke er direkte knyttet til ordinær undervisning eller opplæring, men som skal utfylle disse og bidra til at elever finner seg til rette i skolehverdagen og får best mulig utbytte av undervisning og opplæring. Tjenesten skal bidra til å gjøre skoledagen best mulig for elevene, skape livsmestring og glede. Her jobber blant annet helsesykepleiere, miljøarbeidere og rådgivere. Mer informasjon og kontaktinfo finner du er.

Feide: Du får feide brukernavn og passord i forkant av skolestart. Dette bruker du på nesten alle digitale tjenester du får tilgang til som elev hos oss. Elever som kommer fra andre videregående skoler i Nordland kan fortsette å bruke det de har fått på sin gamle skole. 

Fellesfag: Obligatoriske fag som er felles for alle utdanningsprogram, for eksempel norsk og engelsk.

Fraværsgrensa: Du kan ha maks 10 % fravær i et fag hvis du skal få karakter. Noe dokumentert fravær godkjennes utover 10 %. Her kan du lese mer om fravær.

Itslearning: Skolens læringsplattform. Her finner du finner faglige ressurser, leverer oppgaver og prøver. Det finnes også en app til mobil og nettbrett. Logg inn med Feide.

Visma Inschool (VIS): Skolens administrative system. Her finner du oversikt over hvilke opplysninger skolen har registrert på deg, fravær og karakterer. Foreldre har tilgang til Visma Inschool fram til eleven er 18 år. Elever logger inn med Feide.  Det finnes også en app til telefon og nettbrett. Foresatte logger inn med ID-porten. Mer info finnes her

Papercut: Skriverløsningen på skolen. Du må være pålogget trådløsnettet med feide for å få skrive ut. Logg deretter inn med feide på skriveren for å hente utskriften. 

Programfag: Fag som er spesielle for de ulike utdanningsprogram og programområdene.

Teams: Skolens digitale kommunikasjonsplattform. Er lagt inn på elev-pc'ene. Finnes også som app til mobiltelefon.

Utdanningsprogram: Tidligere kalt studieretning eller linje. Studiespesialiserende, elektro og datateknologi og teknologi- og industrifag er eksempler på utdanningsprogrammer.

Yrkesfaglig fordypning: Et fag som finnes på alle yrkesfaglige utdanningsprogrammer, men som har sin egen vri hos hvert enkelt av dem. Læreplanen i yrkesfaglig fordypning lages lokalt og skal gi elevene mulighet til å prøve ut ett eller flere aktuelle lærefag. Dette kan foregå på egen skole, en annen skole eller i en bedrift.