OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Bilde som viser en illustrasjon av koronavirus

Ordningen gjelder fra midnatt natt til 26.01.

Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med:

• daglig testing i 5 døgn etter siste nærkontakt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som ikke kan holde avstand til den smittede i isolasjonsperioden kan erstatte smittekarantene med daglig testing i 11 døgn (6 døgn i den smittedes isolasjonsperiode + 5 døgn etter dette). Dette gjelder også barn.
  • I tillegg til testregime anbefales det å bruke munnbind innendørs på offentlig sted og å unngå store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. Anbefalingen om å bruke munnbind gjelder ikke barn under 12 år, skolebarn over 12 år når de er på skolen og de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • følg med på eventuelle symptomer under hele perioden.
  • ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.

Personer som ikke følger testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt.

På grunn av påvist smitte ved skolen har smittevernlegen i Vefsn pålagt oss digital hjemmeundervisning mandag og tirsdag i neste uke. Hun berømmer testingen og de tiltakene skolen har satt i gang på eget initiativ de siste dagene da mistanken om smitte ble vakt. Elevene får informasjon om undervisninga disse dagene på Teams.

Trafikklys - rødt lys

Regjeringen har bestemt at alle videregående skoler skal over på rødt nivå fra torsdag 16.desember.

Vi har gjort klar våre planer for å drive skolen på rødt nivå med økt fokus på smittevern og kontaktreduserende tiltak. Det overordnete målet er at elever og ansatte har et begrenset antall kontakter og holder oversikt over disse.

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte MVS kantina på Kippermoen for å sette fokus på skolemat, jfr den nye regjeringas politiske plattform der de ønsker et skolemåltid til elevene som er gratis.

Han fikk på seg forkle og stilte sporty opp og skar opp nybakt foccacia-brød sammen med lærlingen på kjøkkenet. Solgte blomkålsuppe som varmlunsj til elever og ansatte. Deretter spiste han nydelig blomkålsuppe sammen med 5 elever fra idrettsfag og Karianne og meg. Diskuterte der sammenhengen mellom mat og læringsutbytte, utfordringer mht økonomien mht kantinedrift, måltider som felleskapsbygger, langrennstrening og masse mer.

Tok seg god tid til å snakke med elever og ansatte og det ble mange selfier med elever 😉

Stor stas med veldig trivelig besøk!!!!

Bilde som viser en illustrasjon av koronavirus

Til elever og foresatte ved Mosjøen videregående skole

  De nasjonale tiltak i forbindelse med korona-pandemien er nå avsluttet.  Det betyr endringer også for oss på MVS. Pandemien er ikke over, så fortsatt gjelder disse viktige momentene:

• Syke personer skal ikke være på skolen.

• God hygiene - hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å      hindre kontaktsmitte.

• Godt renhold på skolen

Rektor Lars Henrik Kristiansen

Velkommen til oss!

På mandag braker det løs med ungdommer, liv og latter rundt om på de 5 studiestedene våre, og vi gleder oss virkelig til skolestart!