OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

For første gang på 12 år har antallet søkere til videregående skole i Nordland gått opp. Totalt har 7426 personer med ungdomsrett søkt på videregående opplæring i fylke i år, noe som er 134 mer enn i fjor.

Torsdag 19. januar blir årets Jobb- og utdanningsmesse avholdt, for videregående - og ungdomsskoleelever.  

 

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. 

Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. 

 

Ved skolestart høsten 2022 tar Nordland i bruk nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). VIS er en nasjonal løsning, og Nordland er det nest siste fylket som tar løsningen i bruk. 

 

Systemet er fortsatt under utvikling, og det er dataselskapet Visma Enterprise AS som står for arbeidet. Visma Enterprise er et av Norges og Europas største selskap i sitt slag.

 Velkommen til skolestart ved Mosjøen videregående skole.

Vi starter opp skolen mandag den 22.08 og det vil være mottak av hybelelever på søndag den 21.08. Den ordinære skoledagen vil fra 2022 bli lik for alle elever. Se Plan for skoledagen

Sentralbordet til skolen (76 56 40 00) er fra uke 27-33 betjent mellom klokken 09.00-14.00

Henvendelser kan også gjøres til skolens epost: post.mosjoen@vgs.nfk.no 

 

Velkommen til Mosjøen videregående skole, trykk på link for brosjyre med info om skolen: 

Mosjøen videregående skole (visbrosjyre.no)

 Ordningen gjelder fra midnatt natt til 26.01.

Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med:

  • daglig testing i 5 døgn etter siste nærkontakt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som ikke kan holde avstand til den smittede i isolasjonsperioden kan erstatte smittekarantene med daglig testing i 11 døgn (6 døgn i den smittedes isolasjonsperiode + 5 døgn etter dette). Dette gjelder også barn.
  • I tillegg til testregime anbefales det å bruke munnbind innendørs på offentlig sted og å unngå store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. Anbefalingen om å bruke munnbind gjelder ikke barn under 12 år, skolebarn over 12 år når de er på skolen og de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • følg med på eventuelle symptomer under hele perioden.
  • ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.

Personer som ikke følger testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt.

 


  På grunn av påvist smitte ved skolen har smittevernlegen i Vefsn pålagt oss digital hjemmeundervisning mandag og tirsdag i neste uke. Hun berømmer testingen og de tiltakene skolen har satt i gang på eget initiativ de siste dagene da mistanken om smitte ble vakt. Elevene får informasjon om undervisninga disse dagene på Teams.