OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fagfornyelse og god vurderingspraksis på Studiespesialisering!

Heldagsprøve med ny vri.   

Hvordan merker elevene våre at vi tenker nytt og oppfyller forventningene som ligger i fagfornyelsen?

 

Hvordan merker elevene våre at vi tenker nytt og oppfyller forventningene som ligger i fagfornyelsen?

KK3 har i dag hatt heldagsprøve hvor de har analysert reklamer og musikkvideoer ved hjelp av semiotisk teori. En engasjert gjeng har diskutert tekstenes uttrykksmåter og komposisjon, og avdekket hvordan samtidstekster framstiller kultur og identitet.

Heldagsprøven ble gjennomført uten vakter og tidsfrister. Istedenfor fikk elevene mulighet til å diskutere og reflektere rundt oppgavene i fellesskap.

Lærer var til stede og kunne hjelpe med eventuelle utfordringer og problemer som oppsto underveis.

Elevenes tilbakemelding er at denne prøveformen fungerer svært godt:
• Vi opplever at vi lærer mer av denne måten å jobbe på. Når vi har frihet til å diskutere og løse utfordringer sammen så utvikler vi kunnskapen vår i faget.
• Friheten gjør det lettere å konsentrere seg. Jeg kan ta pauser når jeg vil og hente inspirasjon fra andre når jeg trenger det.
• Jeg ble mer motivert av denne måten å jobbe på. Noen ganger har jeg bare gitt opp når jeg ikke har stått fast, men i dag ble jeg motivert til å løse problemene mine fordi jeg kunne snakke med de andre.
• Jeg lærer mer når jeg får tilbakemeldinger underveis og kan bruke dem med en gang.
• Jeg forstår mer når jeg kan få fagstoffet forklart av både lærer og medelever. De sier ting på ulike måter, og da ser jeg bedre hvordan jeg kan bruke det i egen analyse.
• Det var godt å ha nok tid. Da kunne jeg fokusere på det jeg ville si, ikke stresse på grunn av alt jeg ikke fikk tid sagt.

Og alle var fornøyd med å kunne kose seg litt ekstra med pizza under prøven 🙂