Studiespesialisering

Klikk for stort bildeStudiespesialisering er et utdanningsprogram som gir deg et solid grunnlag for videre studier. Velger du fordypning i Språk, samfunnsfag og økonomi får du generell studiekompetanse.

Hos oss lærer du deg å undersøke etablerte sannheter. Prøve ut lærdom både teoretisk og praktisk, enten ved hjelp av forsøk, undersøkelser eller observasjoner i naturen eller i samfunnet rundt deg. Du vil også stå godt rustet til videre studier fordi vi øver mye på muntlige og skriftlige presentasjoner. Vi gjør deg kort og godt studieforberedt.

Med generell studiekompetanse kan du søke på de fleste studier ved høgskoler og universiteter. Velger du Realfag på Vg2 og Vg3, får du spesiell studiekompetanse. Eksempler på studier med krav om spesiell studiekompetanse er ingeniør-, realfags- og medisinske studier. Med varierte arbeidsmetoder og faglig fordypning vil du møte godt forberedt til videre studier.

Det kan virke som om det er en evighet til du selv skal begynne å studere og finne fram til et yrke. En ting er i hvert fall sikkert; grunnlaget må være godt. Å ha et godt grunnlag slik at du mestrer det å være student er avgjørende for å lykkes. Dette trener vi på hver eneste dag!

Hos oss lærer du om:

• Samfunnsfag