Restaurant og matfag

Klikk for stort bilde Mat og drikke er viktig for helse, for identitet og i sosiale sammenhenger. Gjennom restaurant- og matfag vil du få innsikt i verdikjeden fra råvare til ferdig produkt.

Du som velger restaurant- og matfag bør være nøyaktig, kunne arbeide med god hygiene og være serviceinnstilt. Opplæringen skal hjelpe deg med å utvikle egen evne til å vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltid, samtidig som at du skal kunne være i stand til å jobbe selvstendig eller i et team.

Gjennom programfagene vil du få innsikt i både norske og andre kulturers mattradisjoner. Du vil også få delta i prosjektet Arktisk Mat, der du vil få møte store personligheter fra bransjen og lære fra dem.

I løpet av skoleårene hos oss vil du som elev være utplassert i bedrift med jevne mellomrom. Vi har samarbeidsavtaler og formidler praksis og lærlingeplasser lokalt i vårt nærområde, men også hos blant annet Lemonsjø fjellstue via opplæringskontoret Brimikjøkken. Vi har også avtaler for hospitering og ulike praksisplasser i utlandet, som for eksempel Azorene og Sverige. Det er mange lærlingeplasser som venter på den motiverte eleven.

Hos oss lærer du om:

• Kosthold