Idrettsfag

Klikk for stort bildeIdrettsfag er et tilbud til deg som ønsker å kombinere skolehverdagen med trening og utdanning.

På Idrettsfag legger vi til rette for alle som er glad i fysisk aktivitet. Enten du ønsker å drive med toppidrett rettet inn mot en spesiell idrett eller om du bare ønsker å holde deg i form med et variert treningsopplegg. Idrettsfag gir deg generell studiekompetanse og bred kompetanse innen idrett. Dette gir deg mulighet til å søke videre på de fleste høyskoler og universiteter etter videregående.

På Vg1 idrettsfag har vi stort fokus på å bli tidlig og godt kjent. Derfor drar vi allerede ut på overnattingstur den andre uken. Ellers vil uken veksle mellom teorifag og trening. På høsten har vi en to-dagers friluftstur med sosialt fokus og det å klare seg ute. Dessuten har vi en to-dagers vintertur med overnatting i egengravde snøhuler.

På Vg2 er innholdet og fagene noe endret fra Vg1. Det blir litt mer idrettsfagtimer på bekostning av allmenne fag men flere små fag som kommer inn. På høsten har vi tre dagers friluftsliv med topptur til Lukttinden og elvepadling, og i tillegg drar vi ut på en 3-dagers tur på ski i vinterfjellet der overnatting i telt, hytte og isfiske står sentralt.

På høsten har vi en 3-dagers friluftslivstur til Okstindbreen der bestigning av Nord-Norges høyeste topp Oksskolten (1913 moh) og vandring, rappellering og klatring på breen står i fokus. I januar gjennomføres en ukes treningsleir på Lanzarote / Club La Santa der aktivitetslærefaget står i fokus.

Hos oss lærer du om:

  • Et bredt spekter av idretter
  • Kunnskap om trening
  • Fysisk egenutvikling
  • Ordinære teorifag
  • Å praktisere friluftsliv