Helse og oppvekstfag

 

Helse og oppvekstfag - Klikk for stort bilde

 

 

Helse- og oppvekstfag er linjen hvor du får bruke hodet, hendene og hjertet.

Klikk for stort bilde

 

Kan du tenke deg en jobb der du kan gi medmenneskelighet og omtanke til mennesker som trenger det lille ekstra, da er helse- og oppvekstfag det rette for deg.

Vi legger vekt på å skape et trygt, godt og spennende læringsmiljø der du som elev trekkes aktivt med i planlegging og gjennomføring av en variert undervisning.

Dette utdanningsprogrammet gir deg kunnskaper, ferdigheter og mulighet til å reflektere rundt egne holdninger og egenskaper innenfor fagområdene kommunikasjon og samhandling, helsefremmende arbeid og yrkesutøvelse.

Faget yrkesfaglig fordypning gir mulighet til å prøve ut ulike yrker innen helse og oppvekst i praksis. Det gjennomføres to praksis perioder i løpet av skoleåret.

Følg oss på

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

 

 

Klikk for stort bildeBarne og ungdomsarbeiderfaget Klikk for stort bildeHudpleie

Klikk for stort bildeHelsearbeiderfaget

 

 

Vg 2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

Vi ønsker å gi dere et skoleår dere sent vil glemme, et minne for livet. Et skoleår fylt med nyttig lærdom og muligheten til å utvikle deg selv som menneske.

Vi gir variert undervisning i trygge omgivelser. Du vil få en skolehverdag som vil være ulik fra dag til dag, med en fin blanding av teori og praktisk arbeid.

Opplæringen skal bidra til å utvikle evne og vilje til fleksibilitet og samarbeid om barn og unges opplæring, utvikling og trivsel, og kunnskap om hvordan barn og unge lærer. Programfagene skal også stimulere til et fellesskap preget av glede, lek, utforsking, læring og samhørighet.

Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag gir deg det du trenger for å ta fagbrev innen fagfeltet. Yrkestittelen er barne- og ungdomsarbeider.

Bilder fra ulike aktiviteter

 

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde

 

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vg2 Helsearbeiderfaget

Klikk for stort bilde

Hos oss vil du vil få variert undervisning av engasjerte lærere som vil forberede deg på yrket som helsefagarbeider.

Du lærer å gi pleie, omsorg og praktisk hjelp til mennesker i alle aldre og livssituasjoner.

En helsefagarbeider er en profesjonell yrkesutøver som har medfølelse og evne til å samhandle med mennesker med ulike hjelpebehov.

Et spennende og meningsfullt yrke, hvor ingen arbeidsdag er lik.

Har du evnen til omsorg, jobbe både selvstendig og samarbeide med andre, omgjengelig, kan vise hensyn og respekt – kan nettopp helsearbeiderfaget være det rette for deg.

 

Hvordan blir man helsefagarbeider?

Du blir helsefagarbeider ved å gå vg 1 helse- oppvekstfag, Vg2 helsearbeiderfag og 2 år som lærling, man ender da opp med fagbrev som helsefagarbeider. Uansett hvor du vil bo, enten på stor eller liten plass, i Norge eller i utlandet vil du med denne utdanningen lett får deg arbeid.

 

Ønsker du å spesialisere deg?

Du kan ta mer utdanning innen blant annet barsel-og barnepleie, eldreomsorg, helseadministrasjon, kreftomsorg, psykisk helsearbeid, veiledning og rehabilitering (arbeid for at en person skal bli mest mulig selvhjulpen etter en sykdom eller skade).

 

Høyere utdanning senere?

Mange elever velger å ta høyere utdanning, for eksempel innen sykepleie, vernepleie, barnevernpedagogikk eller som sosionom. Noen av våre elever velger å ta påbygging av allmennfag for å få generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg mulighet til studieplass ved de aller fleste fakulteter ved universiteter og høgskoler. 

 

I tillegg har man mulighet for å gå Y-veien (yrkesfaglig vei) for å få høyere utdanning, det vil si at eller fullført fagbrev kan man på noen skoler i landet ta utdanning innen sykepleie og vernepleie uten generell studiekompetanse.

 

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

Se også:

Beskrivelse av helsearbeiderfag

Artikkel på sykepleie.no

Vernepleie i Harstad

 

 

 

 

 

Vg2 Hudpleie

 

Klikk for stort bilde

Vi tilbyr hudpleieutdanning som den eneste skolen i nord-Norge, vi har alle tre årene som skal til for å kunne gå ut av skolen med yrkestittelen hudpleier.

Skolen har en godt utstyrt praksissal hvor mye av undervisningen foregår. Her jobber vi med behandlinger som hudpleie, massasje, hårfjerning og kroppsbehandlinger. I tillegg til praktisk undervisning er det også mye relevant teori. For eksempel anatomi og sykdomslære, helse, livstil, kosthold og kundeservice.

I undervisningen bruker vi entreprenørskap som metode. Det vil si at elevene får starte opp og drive en bedrift hvor de kan tjene inntil 140 000 på et skoleår. Disse pengene kan elevene bruke på studietur til utlandet eller videreutdanning/kursing.

 

En hudpleier behandler hud og kropp, og forebygger hudproblemer.

Hudpleieren gir ansikts- og kroppsbehandling til kunder som ønsker å nyte behagelig og avstressende pleie, eller personer som har spesielle hudproblemer som eksem eller acne. Hudpleiere har praktiske ferdigheter i hud- og kroppspleie samt god kjennskap til behandlingsmetoder, produkter og apparater. Som hudpleier har du kunnskap om normal hud og kan vurdere hvilke problemer som bør henvises til lege.

 

Vanlige arbeidsoppgaver for hudpleieren:

  • pleie og behandle hud og kropp
  • farge vipper og bryn
  • kroppsmassasje
  • legge makeup
  • gi manikyr og pedikyr
  • hårfjerning

 

I arbeidet inngår også kundeveiledning, markedsføring og salg av kosmetikk og hudpleieprodukter.

 

Personlige egenskaper

Arbeidet som hudpleier krever nøyaktighet, kreativitet og estetisk sans. Som hudpleier kommer du svært nær kundene. Du må derfor være god til å kommunisere og til å skape trygghet og tillit. Hudpleieryrket kan være et fysisk krevende yrke, og en hudpleier bør ha god helse.

 

 

Hvor jobber hudpleiere?

Mange hudpleiere jobber i hudpleiesalonger, spa-sentre, parfymerier eller salgsavdelinger. Mange er selvstendig næringsdrivende med egen klinikk. Etter hvert er det også blitt vanlig å finne arbeid innenfor helsevesenet, ved institusjoner, sykehjem, bofellesskap og lignende. Hudpleiere kan jobbe som konsulenter innen kosmetikkbransjen.

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

Se Prezi presentasjon av de ulike utdanningsløpene man kan ta i Helse og oppvekstfag

 

Fant du det du lette etter?