Helse- og oppvekstfag

Klikk for stort bilde Kan du tenke deg en jobb der du kan gi medmenneskelighet og omtanke til mennesker som trenger det lille ekstra, da kan helse- og oppvekstfag være det rette for deg.

Dette utdanningsprogrammet gir deg kunnskaper, ferdigheter og mulighet til å reflektere rundt egne holdninger og egenskaper innenfor fagområdene kommunikasjon og samhandling, helsefremmende arbeid og yrkesutøvelse. Vi legger vekt på å skape et trygt, godt og spennende læringsmiljø der du som elev trekkes aktivt med i planlegging og gjennomføring av en variert undervisning.

Opplæringen skal gi deg et godt grunnlag for å kunne jobbe med mennesker i alle livssituasjoner. Det vil være fokus på de fysiske, psykiske og sosiale behovene hos mennesket, du vil også lære om helsefremmende arbeid, livsstilsykdommer og arbeidsmiljø som del av dette.

Hos oss kan du fortsette på enten Helsefagarbeider, Hudpleie eller Barne- og ungdomsarbeider etter Vg1. Opplæringen er virkelighetsnær med gode kontakter til bransjen, dette gjør at du får en god basis for videre yrkesvalg og jobbmuligheter gjennom praksisperioder, utplassering og direkte arbeid med personer og kunder.

Hos oss lærer du om:

• Arbeid med barn og unge
  • Legemidler og legemiddelbruk
  • Pleie og omsorg