Helse og oppvekstfag

Banner - Klikk for stort bilde

Helse- og oppvekstfag er linjen hvor du får bruke hodet, hendene og hjertet.

Logo - Klikk for stort bilde

Kan du tenke deg en jobb der du kan gi medmenneskelighet og omtanke til mennesker som trenger det lille ekstra, da er helse- og oppvekstfag det rette for deg.

Vi legger vekt på å skape et trygt, godt og spennende læringsmiljø der du som elev trekkes aktivt med i planlegging og gjennomføring av en variert undervisning.

Dette utdanningsprogrammet gir deg kunnskaper, ferdigheter og mulighet til å reflektere rundt egne holdninger og egenskaper innenfor fagområdene kommunikasjon og samhandling, helsefremmende arbeid og yrkesutøvelse.

Faget yrkesfaglig fordypning gir mulighet til å prøve ut ulike yrker innen helse og oppvekst i praksis. Det gjennomføres to praksis perioder i løpet av skoleåret.

Følg oss på

facebook Instagram - Klikk for stort bilde

Barne og ungdomsarbeiderfagetBarne og ungdomsarbeiderfaget Hudpleie - Klikk for stort bildeHudpleie

Vg 2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

Vi ønsker å gi dere et skoleår dere sent vil glemme, et minne for livet. Et skoleår fylt med nyttig lærdom og muligheten til å utvikle deg selv som menneske.

Vi gir variert undervisning i trygge omgivelser. Du vil få en skolehverdag som vil være ulik fra dag til dag, med en fin blanding av teori og praktisk arbeid.

Opplæringen skal bidra til å utvikle evne og vilje til fleksibilitet og samarbeid om barn og unges opplæring, utvikling og trivsel, og kunnskap om hvordan barn og unge lærer. Programfagene skal også stimulere til et fellesskap preget av glede, lek, utforsking, læring og samhørighet.

Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag gir deg det du trenger for å ta fagbrev innen fagfeltet. Yrkestittelen er barne- og ungdomsarbeider.

Bilder fra ulike aktiviteter

Båltur - Klikk for stort bildeBåltur

Vg2 Helsearbeiderfaget

Hos oss vil du vil få variert undervisning av engasjerte lærere som vil forberede deg på yrket som helsefagarbeider.

Du lærer å gi pleie, omsorg og praktisk hjelp til mennesker i alle aldre og livssituasjoner.

En helsefagarbeider er en profesjonell yrkesutøver som har medfølelse og evne til å samhandle med mennesker med ulike hjelpebehov.

Et spennende og meningsfullt yrke, hvor ingen arbeidsdag er lik.

Har du evnen til omsorg, jobbe både selvstendig og samarbeide med andre, omgjengelig, kan vise hensyn og respekt – kan nettopp helsearbeiderfaget være det rette for deg.

Hvordan blir man helsefagarbeider?

Du blir helsefagarbeider ved å gå vg 1 helse- oppvekstfag, Vg2 helsearbeiderfag og 2 år som lærling, man ender da opp med fagbrev som helsefagarbeider. Uansett hvor du vil bo, enten på stor eller liten plass, i Norge eller i utlandet vil du med denne utdanningen lett får deg arbeid.

Ønsker du å spesialisere deg?

Du kan ta mer utdanning innen blant annet barsel-og barnepleie, eldreomsorg, helseadministrasjon, kreftomsorg, psykisk helsearbeid, veiledning og rehabilitering (arbeid for at en person skal bli mest mulig selvhjulpen etter en sykdom eller skade).

Høyere utdanning senere?

Mange elever velger å ta høyere utdanning, for eksempel innen sykepleie, vernepleie, barnevernpedagogikk eller som sosionom. Noen av våre elever velger å ta påbygging av allmennfag for å få generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg mulighet til studieplass ved de aller fleste fakulteter ved universiteter og høgskoler.

I tillegg har man mulighet for å gå Y-veien (yrkesfaglig vei) for å få høyere utdanning, det vil si at eller fullført fagbrev kan man på noen skoler i landet ta utdanning innen sykepleie og vernepleie uten generell studiekompetanse.

Se også:

Beskrivelse av helsearbeiderfag

Artikkel på sykepleie.no

Vernepleie i Harstad

Vg2 Hudpleie

Se Prezi presentasjon av de ulike utdanningsløpene man kan ta i Helse og oppvekstfag