Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Klikk for stort bildeHar du øye for detaljer, og liker å jobbe kreativt? Ønsker du å utdanne deg til frisør, blomsterdekoratør eller innen interiør- og utstillingsdesign? Da kan dette være linja for deg.

Allerede på Vg1 får du muligheten til å jobbe med faget du skal fordype deg i. Du kan velge mellom yrker som frisør, blomsterdekoratør, interiørdesigner, maskør- og parykkmaker, profileringsdesigner eller utstillingsdesigner. Du vil få jobbe med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy som vil gjøre deg både nøyaktig og utholdende, og dermed godt forberedt til det yrket du sikter etter. Etter 3 eller 4 år skole/læretid har du en fullført utdanning.

 

På Mosjøen videregående skole tilbyr vi Vg2 Frisør, her vil du trenes i både tradisjonelle og moderne teknikker relatert til hår, sminke og maske. Vi har en velutstyrt frisørsalong, hvor du vil lære det grunnleggende om ulike hår- og kundebehandlinger. Du får også mulighet til å drive en ungdomsbedrift, og være i praksis. Etter to år på skole og to år i lære kan du ta fagbrev. Som frisør er du attraktiv i ett marked som stadig trenger dyktige fagarbeidere.

 

Hos oss lærer du om:

  • Produkter og tjenester
  • Kommunikasjon og kundebehandling
  • Stilhistorie og trender
  • Teknikker og uttrykk
  • Materialer og redskaper