Its learningvilbli I skole

NDLAskoleportalenNullmobbing logo

Sommerbrev til våre elever

Kurt Henriksen - Klikk for stort bildeKurt Henriksen Velkommen til Mosjøen videregående skole!

Det er en glede å kunne ønske deg velkommen til Mosjøen videregående skole.  Jeg håper vi kan innfri de mange forventninger du har til dette skoleåret.  Vi som er ansatt på skolen vil gjøre det vi kan for at du skal lykkes og få et godt og lærerikt skoleår.

Mosjøen videregående skole er en stor skole med 850 elevplasser på Vg1, Vg2 og Vg3.  Elevene er fordelt på 11 utdanningsprogram på fem forskjellige studiesteder Marka, MRK, Hattfjelldal, Sentrum og Kippermoen.

Som ny elev ved Mosjøen videregående skole anbefaler vi at du leser informasjonen du finner på skolens heimeside. Sjekk spesielt ut overskriften: Velkommen til nytt skoleår. Heimesiden finner du på følgende adresse: www.mosjoen.vgs.no

Er du ny som hybelboer i Mosjøen åpner vi skolen søndag 20.08. slik at du og dine foresatte kan treffe oss, og gjøre deg kjent med ditt studiested.  For studiestedene Marka, Kippermoen og Sentrum kan dere komme enten kl 1300 eller kl 1600. Hattfjelldal har oppmøte kl 1600 på Krutådal Gård. Det vil bli enkel servering, litt informasjon fra skolen, og dere kan gi informasjon og stille spørsmål til oss. I Mosjøen vil ledere, miljøtjenesten og elevmentorene ved skolen møte deg slik at du allerede søndag kan bli kjent med andre elever.

Den første skoleuka blir det arrangert ulike aktiviteter sammen med klassen for at du skal bli bedre kjent.  Dere som skal bo på hybel må ta med utstyr for fritidsaktiviteter, dvs sovepose, liggeunderlag og turklær, slik at dere har det tilgjengelig i Mosjøen og Hattfjelldal allerede fra skolestart. Du må fylle ut og ta med kontrakt for leie av pc og lån av bøker. Husk å få underskrift fra foresatte når du er under 18 år.

I 2016 ble det innført klare bestemmelser for udokumentert fravær. Link til reglene finner du under skolestart 2017/2018.

Dersom du er på utkikk etter hybel disponerer skolen inntil 24 boenheter. Tildeling skjer etter søknad som adresseres til Mosjøen videregående skole.

Skolen har miljøtjeneste som er der for deg både på dagtid og ikke minst med gode felles aktiviteter på kveldstid. Jeg håper du vil ha stor glede av dette tilbudet. Det er viktig at du bidrar til å gjøre skoledagen god for medelever, ansatte og deg selv.

På Mosjøen videregående skole er det også mange elever som skal bo på hybel dette skoleåret. Det er et stort ønske om at alle tar godt imot de som flytter til byen og gjør det slik at de trives.

For at du skal lykkes med opplæringen er vi avhengig av et godt samarbeid med deg som elev.  Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning.

Vi gleder oss til å møte deg på skolen og bli kjent med deg i et felles samarbeid.

Kurt Henriksen

Mosjøen videregående skole