Til alle VGS-elever som har krav på skoleskyss

Fra og med skoleåret 2017/2018 skal du søke om skyss på nett.

Du kan søke om skyss så snart du har fått bekreftelse på at du har kommet inn på studiet

BLTUR_~1.JPG - Klikk for stort bildeBLTUR_~1.JPG

Nordland fylkeskommune har lansert en studentportal hvor alle elever som har krav på skyss kan søke om dette på nett for skoleåret 2017/2018.

Logg inn på minskyss.nfk.no for å søke eller søk via hjemmesidene til Nordland fylkeskommune nfk.no/tjenester/samferdsel/skoleskyss/

Her ligger også brukermanual for studentportalen i PDF-format:

Veiledning til hvordan søke skoleskyss

Når du har logget inn registrerer du epostadresse, navn og adresse, skole og studium, etc.

Informasjonen blir automatisk registrert inn i skolesystemet (Skyssweb) som alle skolene i dag bruker for å registrere skysselever. Hvis du får innvilget søknaden (bor mer enn 4 km fra skolen) vil du få svar i denne portalen så snart søknaden er ferdigbehandlet.

Hvis du har skyss og skolekort fra før av vil kortet ditt bli oppdatert til skolestart og du kan ta kortet i bruk allerede på første skoledag.

Hvis du ikke har hatt skyss fra før av vil det bli laget skolekort til deg som vi sender til skolen. Da kan du hente kortet ditt på skolen første skoledag.

Fordeler med portalen:

• Du blir selvbetjent  i forhold til skolekort
  • Du kan melde tapt/ødelagt kort selv i systemet
  • Du kan også oppdatere kort hvis kortet innehar manglende informasjon
  • Hvis du flytter kan du selv endre adresse
  • Dersom du har kort idag og søker i god tid før skolestart vil kortet bli oppdatert sånn at kortet virker på første skoledag
  • Hvis du ikke har kort fra før av vil du få dette utlevert på skolen ved oppstart (hvis du søker i god tid)

Hvis du trenger hjelp til å fylle ut søknad i studentportalen kan skolen hjelpe deg med dette.

Får du feil med kortet etter at det er tatt i bruk kan skolen også hjelpe deg med dette.

Erklæring om delt omsorg 50 50 samvær

Andre skjemaer vedrørende skoleskyss