Utdanningskomite 1

Fredag 15. september besøkte utdanningskomitèn i Nordland fylke skolen.

Politikerne fikk en detaljert innføring i hvordan skolen drives og hvordan den er organisert.

Komitèen fikk en rundtur på de fire studiestedene og fikk også høre at ledelsene ser fram til å samle yrkesfag og studieforberedende

fag under samme tak i en  ny skole. I Marka fikk de se at grunnarbeidene på den nye driftsbygninga er i gang.

Der fikk de også møte Silje Bråten som representerte elevene. Leder for utdanningskomitèen Tom Vidar Skjerstad Karlsen

hadde med seg en sjekk på kr 5000, - til elevene. Bråten takket for bidraget og sa at hun og elevrådet vil  finne fram til hva pengen skal brukes til.

• En nyttig og lærerik dag var komitèens oppsummering før de vendte tilbake til Bodø fredag ettermiddag.

Tekst: Birgit Strøm

rabot4

Vi dro fra skolen i strålende høstsol mandag 4/9 i minibusser. Vi ble sluppet av ved enden av anleggsveien i Leirbotnet innerst i Leirskardalen. Herfra gikk turen videre opp mot Rabothytta som ligger 1200 moh på nordsida av Okstindbreen. Turen på ca 5 km fordelt på 520 høydemeter, gikk knirkefritt med spreke elever. For å komme nærmest mulig breen, gikk vi opp til en høyde på 1369 moh. Her kunne vi nyte både spektakulær utsikt og frisk vind! Ettermiddagen ble tilbrakt på Rabothytta med tilbereding av middag og ulike sosiale aktiviteter. Vi fikk nyttig erfaring i at været fort kan snu i fjellet, og vinden gav god lyd fra seg natta igjennom. Nedturen neste dag var svært vindfull med vindkast opp mot liten storm. Forhåndsregler ble tatt, og alle kom seg helskinnet ned med forhåpentligvis flere positive erfaringer i sekken! Takk for en fin tur!

Gunhild, Massi og Trude

Tirsdag 30. mai inviterte VG1 Naturbruk og VG2 Hest alle barnehager på indre Helgeland til en aktivitetsdag ved studiested Marka. 380 unger og 110 voksne fikk en fornøyelig dag med bl.a. hestekjøring, kosing og klapping på alskens dyr, tråtraktorkjøring og steiking av pinnebrød på bål. Elevene gjorde en fabelaktig jobb som vertskap og aktvitetsledere og fikk nyttig læring i det å organisere, legge til rette og veilede både voksne og barn! En stor takk for flott innsats!

Elever på Vg2 heste- og hovslagerfaget brukte kløvhest for å frakte saltsteiner til saubeite på Honggardsåsen.

Fra 24 – 28 april var elevene Hege Jensen og Stine Karlsen i RM2i i England for å besøke River Cottage. Reisen var premie fra konkurransen under Arktisk matfestival i september 2016. Premien ble sponset av Sparebank1 Nord Norge, avd Mosjøen. Som lærer til jentene var jeg så heldig å få reise sammen med dem.

Mosjøen vgs, Kippermoen

En rapport viser at nybygg og samlokalisering er det beste alternativet når nye Mosjøen videregående skole skal realiseres. - Det blir nybygg, enten på Sjervengan eller Kippermoen, slår økonomiråd Knut Petter Torgersen fast.

Kathrine1

Kathrine Hågensen som er elev på Byggfag ble Norgesmester i Worldskills i tømrerfaget. Hun vant tidligere i år fylkesmesterskapet og gikk videre til Norgesmesterskap i Lillehammer der hun slo alle gutta.

Kathrine Hågensen 1

Kathrine Hågensen fra Mosjøen videregående skole ble norgesmester i Tømrerfaget under worldskills

Worldskills 1

Mikkel Hjørnerød tok innersvingen på konkurrentene, da han konkurrerte i bilfaget.

Fantastisk innsats.

Utdeling av diplom til deltakere av fylkesmesterskapet i Worldskills i kjøretøyfaget. Våre dyktige deltakere fra Vg2 kjøretøy, Daniel Tyldum (står først  på gruppebildet) og Mikkel Hjørnerød (står sist) ved siden av diplomoverrekker Bjarne Samuelsen som er fylkeskoordinator i Worldskills og ivrig tilstede under konkurransen.

En flott tur for hele klassen, som var tilstede under konkurransen.

Bodø Videregående tok vel i mot oss og sørget for en profesjonell gjennomføring av konkurransen med sensorer fra bilbransjen, i tillegg til faglærere og fagkyndige fra fylkeshuset.

Det siste bildet viser Daniel og Mikkel kvelden før konkurransen hvor de øver og forbereder seg godt.

Her et bilde fra hjemturen hvor vi feirer seier med "pizza fra Fausk og de betalt kje ei kron".

Bilde1 Marka

Det er i tidligere vedtak vedtatt at det skal bygges ny storfefjøs på Mosjøen vgs. studiested Marka.  Byggestart forventes nå tidlig vår 2017. Fjøsen planlegges klar til innflytting senhøst 2017.

Det er avsatt en ramme på 35 mill kr og det er tidligere brukt 2 mill. kr. Det bevilges 33 mill. kr i 2017.