Du er her:

 Da er første uke i den nye skolehverdagen over. Det har blitt lange dager for oss alle. Som rektor er jeg overveldet over det arbeidet både elever, ansatte og foresatte har lagt ned for å få dette til. En stor utfordring har vært kapasiteten til de læringsplattformene vi bruker, og da spesielt It’s learning. Dette er dessverre noe vi ikke kan styre, men det jobbes iherdig for å styrke kapasiteten. Vi håper det bedrer seg i uka som kommer.

Mosjøen videregående skole setter både faglig og menneskelig utvikling høyt. I den vanlige skolehverdagen har vi mange tiltak med sosiale møtepunkt for å følge opp enkeltelever. Med heimeundervisning kan du som er elev melde deg ut med et lite klikk, noe som gjør at det av og til er vanskelig å nå deg. Vi ønsker å være der for deg! Elevtjenesten har kommet godt i gang og har allerede vært i direkte kontakt med mange elever utenom opplæringsøktene med lærer. På heimesiden til skolen finner du telefonnummer til alle i elevtjenesten. Ikke nøl med å ta kontakt om du trenger hjelp og støtte.

Vi følger opp tilstedeværelsen, men vi fører ikke fravær. Selv om fravær ikke føres, kan du miste vurderingsgrunnlaget ved ikke å delta. Lærerne må ha god dialog med deg for å kunne gi deg karakter i fagene. Jeg vil derfor oppfordre dere elever til å være aktivt med i opplæringen og sikre standpunktkarakterene på vitnemål og karakterbevis.

Eksamen er det fremdeles en del usikkerhet rundt. Utdanningsdirektoratet vil sannsynligvis avgjøre dette i løpet av uka som kommer. Blir det ikke eksamen, er det standpunktkarakterene som vil være tellende for dette skoleåret.

Pass på personvernet i disse tider. Husk at du skal ha samtykke for å gjøre delinger på sosiale medier av ting som foregår i læringsøktene. Generelt er det viktig at en ikke misbruker tekst, bilder og lydopptak.

Lærerne jobber hardt med å tilpasse arbeidsmengden til elevene. Vi er inne i en bratt læringskurve alle sammen. Lærerne deler gode læringstips med hverandre og mellom skoler. Vi trenger alle sammen å venne oss til denne nye hverdagen. Ta godt vare på hverandre og ikke nøl med å ta kontakt med skolen om dere lurer på noe.

 

Med vennlig hilsen

Kurt Henriksen

rektor

 

Hverdagen endret seg brått, og vi er alle i en ny og uvant situasjon som ingen av oss har vært i før.

Vi vil minne om at elever som ønsker noen å snakke med er velkommen til å ta kontakt med Elev- og lærlingetjenesten.

Vi er tilgjengelig på telefon og epost, og kan også treffes på skype.

Det kan gjelde utfordringer med ny skolehverdag, bekymringer, spørsmål, behov for hjelp eller bare ønske om en prat.

Kontaktinformasjon:

Det vil inntil videre ikke være helsesykepleiere tilstede på skolen, men det er mulig å ta kontakt på telefon 75 10 16 20.

 

Stilling

Navn

Studiested

Tlf

E-post

Avdelingsleder/Rådgiver

Jørdi Jacobsen

Alle

411 22 730

jorjac@vgs.nfk.no

Rådgiver

Liv Storjord

Marka

994 09 903

livsto@vgs.nfk.no              

Rådgiver

Hans-Olav Bratt

Marka

996 90 028

hanbra@vgs.nfk.no  

Rådgiver

Odd Skaland

Kippermoen

996 07 478

oddska@vgs.nfk.no

Rådgiver

Roger Mørk Hagen

Sentrum

915 51 508

roghag@vgs.nfk.no

Rådgiver/Miljøarbeider

Grete Strand Larsen

Sentrum

992 50 484

grelar@vgs.nfk.no 

Miljøarbeider

Siv Vestre Eidstø

Sentrum

992 69 916 

siveid31@vgs.nfk.no

Miljøarbeider

Bjørnhild Lande

Marka

926 58 476 

bjolan06@vgs.nfk.no

Miljøarbeider/Brua

Cecilie Stornes

Kippermoen

934 08 414  

cecsto21@vgs.nfk.no

OT-koordinator/Brua

Morten A. Sørvig

Kippermoen

911 67 384 

morsor@vgs.nfk.no

Brua

Kirsten Dille

Kippermoen

975 62 283 

kirdil13@vgs.nfk.no

Formidlingskoordinator

Jan O. Johansen

Marka

975 72 254

janjoh@vgs.nfk.no

Formidlingskoordinator

Oddny Markussen

Kippermoen

482 61 359

oddmar@vgs.nfk.no

 Mandag blir en historisk dag når alle elever i Norge og Mosjøen videregående skole skal få heimeundervisning. Det er nytt både for oss som skole og for elever og foreldre.

 

Vi ryddet sammen 4 sekker med skrot på skolens område etter vinteren, kjempeflinke elever!!!

Som belønning fikk vi is fra Lisbeth :)


Nordland stiller med 4 bedrifter i NM. UB Pacifique deltar i kategorien Beste Yrkesfaglig bedrift, beste HR og beste regnskap.

Helgeland Event har bestilt 6 boder til julebyen Mosjøen. Disse skal også brukes ved senere anledninger som under tiendebytte og hanedagene. Vg1 og Vg2 brukte 2 uker på å ferdigstille disse bodene og betalingen til elevene blir pizza.

Fotograf: Lærer Rolf Puntervold

Frisørlinja tar imot kunder 9. november fra kl. 0930 til 1500, deretter er det kundedager hver torsdag.

 

Håper å se dere på salongen!

Tlf: 75 65 42 44

Mosjøen vgs. ønsker å være en aktiv lærebedrift som hart lærlinger i mange ulike løp. Vi har pr i dag 10 lærlinger i 5 ulike fag(2 er ute i permisjon). Kjell Johnsen  har et overordnet ansvar for lærlinger i Mosjøen VGS. Som en del av oppfølgingen samler vi alle lærlingene slik at de kan dele erfaringer fra sitt fagfelt.

ID2S ved Mosjøen Videregående Skole var på tredagerstur, hvor bestigning av Lukttinden var det største målet.