kokk2

Fra 24 – 28 april var elevene Hege Jensen og Stine Karlsen i RM2i i England for å besøke River Cottage. Reisen var premie fra konkurransen under Arktisk matfestival i september 2016. Premien ble sponset av Sparebank1 Nord Norge, avd Mosjøen. Som lærer til jentene var jeg så heldig å få reise sammen med dem.

BLTUR_~1.JPG

Fra og med skoleåret 2017/2018 skal du søke om skyss på nett.

Du kan søke om skyss så snart du har fått bekreftelse på at du har kommet inn på studiet

Mosjøen vgs, Kippermoen

En rapport viser at nybygg og samlokalisering er det beste alternativet når nye Mosjøen videregående skole skal realiseres. - Det blir nybygg, enten på Sjervengan eller Kippermoen, slår økonomiråd Knut Petter Torgersen fast.

Kathrine1

Kathrine Hågensen som er elev på Byggfag ble Norgesmester i Worldskills i tømrerfaget. Hun vant tidligere i år fylkesmesterskapet og gikk videre til Norgesmesterskap i Lillehammer der hun slo alle gutta.

Kathrine Hågensen 1

Kathrine Hågensen fra Mosjøen videregående skole ble norgesmester i Tømrerfaget under worldskills

Worldskills 1

Mikkel Hjørnerød tok innersvingen på konkurrentene, da han konkurrerte i bilfaget.

Fantastisk innsats.

Utdeling av diplom til deltakere av fylkesmesterskapet i Worldskills i kjøretøyfaget. Våre dyktige deltakere fra Vg2 kjøretøy, Daniel Tyldum (står først  på gruppebildet) og Mikkel Hjørnerød (står sist) ved siden av diplomoverrekker Bjarne Samuelsen som er fylkeskoordinator i Worldskills og ivrig tilstede under konkurransen.

En flott tur for hele klassen, som var tilstede under konkurransen.

Bodø Videregående tok vel i mot oss og sørget for en profesjonell gjennomføring av konkurransen med sensorer fra bilbransjen, i tillegg til faglærere og fagkyndige fra fylkeshuset.

Det siste bildet viser Daniel og Mikkel kvelden før konkurransen hvor de øver og forbereder seg godt.

Her et bilde fra hjemturen hvor vi feirer seier med "pizza fra Fausk og de betalt kje ei kron".

w1.jpg

7 Mars var det fylkesfinale for Tømrerfaget vg2.

Vinneren ble Katrine Hågensen fra Mosjøen videregående skole, Katrine var eneste jente i konkurransen.

Kathrine får delta videre i norgesmesterskapet for tømrerfag i Vikingeskipet på Hamar.

lærling1.jpg

Fra venstre: Morten Pedersen, Veronika Skaga (Institusjonskokk) Remi Iversen(Byggdrifter), Niklas Webjørnsen, Anette Henriksen(Barn &Ungdom) Bjørn Heipt, Adrian Einhaug (IKT) Merete Drzewicz(Barn & Ungdom) Ikke tilstede Benedicte Liljebakk(Landbruksfag), Malin Mathisen Haldorsen(Hestefag), Ronny Berg (Kontorservicefag)

Bilde1 Marka

Det er i tidligere vedtak vedtatt at det skal bygges ny storfefjøs på Mosjøen vgs. studiested Marka.  Byggestart forventes nå tidlig vår 2017. Fjøsen planlegges klar til innflytting senhøst 2017.

Det er avsatt en ramme på 35 mill kr og det er tidligere brukt 2 mill. kr. Det bevilges 33 mill. kr i 2017.

ansatte.jpg

De har foreslått å sette av 9 millioner til utredning av ny samlet videregående skole, utredninger gjelder fra 2017-2020.

2,7 millioner er satt til forstudiet som skal være ferdig i mars 2017.

Økonomiplan 2017-20 og Budsjett 2017 - Politiske prioriteringer.