Klipping av snora under åpningen av nyfjørsen

- Marka landbruksskole har fått en av landets mest moderne kufjøs, til beste både for elever, læringsmiljø og dyrevelferd. Vi tror på næringen og satser for fullt på utdanningene våre innen naturbruk og landbruk, dette stasbygget er et synlig bevis for det.

Vi ryddet sammen 4 sekker med skrot på skolens område etter vinteren, kjempeflinke elever!!!

Som belønning fikk vi is fra Lisbeth :)

Nordland stiller med 4 bedrifter i NM. UB Pacifique deltar i kategorien Beste Yrkesfaglig bedrift, beste HR og beste regnskap.

Helgeland Event har bestilt 6 boder til julebyen Mosjøen. Disse skal også brukes ved senere anledninger som under tiendebytte og hanedagene. Vg1 og Vg2 brukte 2 uker på å ferdigstille disse bodene og betalingen til elevene blir pizza.

Fotograf: Lærer Rolf Puntervold

Frisørlinja tar imot kunder 9. november fra kl. 0930 til 1500, deretter er det kundedager hver torsdag.

Håper å se dere på salongen!

Tlf: 75 65 42 44

Mosjøen vgs. ønsker å være en aktiv lærebedrift som hart lærlinger i mange ulike løp. Vi har pr i dag 10 lærlinger i 5 ulike fag(2 er ute i permisjon). Kjell Johnsen  har et overordnet ansvar for lærlinger i Mosjøen VGS. Som en del av oppfølgingen samler vi alle lærlingene slik at de kan dele erfaringer fra sitt fagfelt.

ID2S ved Mosjøen Videregående Skole var på tredagerstur, hvor bestigning av Lukttinden var det største målet.

Raku 1

VG1 Design og håndverk Jobber mye med ulike materialer, og nå har vi jobbet en periode med keramikk, og denne har vi brent utendørs i gassovn inspirert av en gammel japansk brenningsteknikk kalt Raku. På denne måten kan vi få frem helt unike farger og resultater. Elevene får erfaring med alle elementene jord- ild- luft og vann og hvordan de ved hjelp av disse elementene kan kontrollere sluttresultatet. Alle deltok i prosessen som krever et godt samarbeid, og resultatet ble veldig bra.

Tysk Nivå 3

Også i år ble det samlet i Bodø motiverte elever fra hele Nordland som skal ta Tysk III som programfag.

Det er 19 flotte elever fra Mosjøen, Bodin, Brønnøysund, Sortland, Polarsirkelen og Narvik som har valgt Tysk III. Elever og lærere har hatt en kick-off samling i Bodø med trivelig samvær, god mat og konsentrert arbeid. Framover vil det bli en kombinasjon av nettstøttet læring og lokale timer på skolen framover. I tillegg satser lærere og elever igjen på en ukes studietur til Wien senere i skoleåret. Årets elever er innstilte på å toppe fjorårets gode resultater.

(Anja Leibiger, Koordinator i Tysk III)

Utdanningskomite 1

Fredag 15. september besøkte utdanningskomitèn i Nordland fylke skolen.

Politikerne fikk en detaljert innføring i hvordan skolen drives og hvordan den er organisert.

Komitèen fikk en rundtur på de fire studiestedene og fikk også høre at ledelsene ser fram til å samle yrkesfag og studieforberedende

fag under samme tak i en  ny skole. I Marka fikk de se at grunnarbeidene på den nye driftsbygninga er i gang.

Der fikk de også møte Silje Bråten som representerte elevene. Leder for utdanningskomitèen Tom Vidar Skjerstad Karlsen

hadde med seg en sjekk på kr 5000, - til elevene. Bråten takket for bidraget og sa at hun og elevrådet vil  finne fram til hva pengen skal brukes til.

• En nyttig og lærerik dag var komitèens oppsummering før de vendte tilbake til Bodø fredag ettermiddag.

Tekst: Birgit Strøm