Kommuneoverlegen i Vefsn har i kveld orientert skolen om at en elev ved studiested Marka har testet positivt på Covid19 og satt i isolasjon. Det er gjennomført smittesporing og i samråd med kommuneoverlegen er det iverksatt tiltak, og berørte ansatte og elever er satt i karantene og vil bli testet hvis det skulle oppstå symptomer innen 10 dager. Berørte områder hvor eleven har oppholdt seg vil bli omhyggelig rengjort før skolestart i morgen onsdag 19.08. Eleven fulgte de anbefalinger om smittevern skolen hadde iverksatt, forlot skolen og begrenset smittespredning. Alle som har vært i kontakt med eleven utover den anbefalte tiden for smittespredning er kontaktet av kommunens krise- og beredskapsteam, og følger de anbefalinger de har gitt. I samråd med kommuneoverlegen og med de tiltak som er iverksatt, fortsetter skoledagen som normalt på alle studiesteder.

Hendelsen er en sterk påminnelse til alle ansatte og elever om å følge de smittevernreglene skolen har iverksatt. Unngå fysisk kontakt, hold avstand, ha god hånd- og hostehygiene og hold deg heime hvis du er syk. Det er viktig at dere foresatte snakker med ungdommene om betydningen av å være forsiktig og vise hensyn.

Har du spørsmål til skoledriften kan du kontakte rektor eller studierektor Marka. Ønsker du mer eksakt kunnskap og råd rundt denne smittesituasjonen anbefaler vi å ta kontakt med kommunens fagpersonell.

Kurt Henriksen

Pressemelding fra Vefsn kommune

Vi ryddet sammen 4 sekker med skrot på skolens område etter vinteren, kjempeflinke elever!!!

Som belønning fikk vi is fra Lisbeth :)

Nordland stiller med 4 bedrifter i NM. UB Pacifique deltar i kategorien Beste Yrkesfaglig bedrift, beste HR og beste regnskap.

Helgeland Event har bestilt 6 boder til julebyen Mosjøen. Disse skal også brukes ved senere anledninger som under tiendebytte og hanedagene. Vg1 og Vg2 brukte 2 uker på å ferdigstille disse bodene og betalingen til elevene blir pizza.

Fotograf: Lærer Rolf Puntervold

Frisørlinja tar imot kunder 9. november fra kl. 0930 til 1500, deretter er det kundedager hver torsdag.

Håper å se dere på salongen!

Tlf: 75 65 42 44

Mosjøen vgs. ønsker å være en aktiv lærebedrift som hart lærlinger i mange ulike løp. Vi har pr i dag 10 lærlinger i 5 ulike fag(2 er ute i permisjon). Kjell Johnsen  har et overordnet ansvar for lærlinger i Mosjøen VGS. Som en del av oppfølgingen samler vi alle lærlingene slik at de kan dele erfaringer fra sitt fagfelt.

ID2S ved Mosjøen Videregående Skole var på tredagerstur, hvor bestigning av Lukttinden var det største målet.

VG1 Design og håndverk Jobber mye med ulike materialer, og nå har vi jobbet en periode med keramikk, og denne har vi brent utendørs i gassovn inspirert av en gammel japansk brenningsteknikk kalt Raku. På denne måten kan vi få frem helt unike farger og resultater. Elevene får erfaring med alle elementene jord- ild- luft og vann og hvordan de ved hjelp av disse elementene kan kontrollere sluttresultatet. Alle deltok i prosessen som krever et godt samarbeid, og resultatet ble veldig bra.

Også i år ble det samlet i Bodø motiverte elever fra hele Nordland som skal ta Tysk III som programfag.

Det er 19 flotte elever fra Mosjøen, Bodin, Brønnøysund, Sortland, Polarsirkelen og Narvik som har valgt Tysk III. Elever og lærere har hatt en kick-off samling i Bodø med trivelig samvær, god mat og konsentrert arbeid. Framover vil det bli en kombinasjon av nettstøttet læring og lokale timer på skolen framover. I tillegg satser lærere og elever igjen på en ukes studietur til Wien senere i skoleåret. Årets elever er innstilte på å toppe fjorårets gode resultater.

(Anja Leibiger, Koordinator i Tysk III)