Trenger du noen å snakke med i påsken?

Klikk for stort bilde

Det er flere steder du kan få hjelp hvis du blir syk, eller trenger noen å snakke med.

Ved ønske om kontakt med helsesykepleier eller behov for prevensjon, ta kontakt med helsestasjonen på telefon 75 10 16 20. I påsken har de åpent mandag og tirsdag kl. 8-15-30 og onsdag kl.8-12.

Hjelpetelefoner:

• Døgnåpen alarmtelefon for barn og unge er en nødtelefon, tlf 116 111/ SMS: 417 16 111/epost: alarm@116111.noHer finner du mer informasjon:
  • Indre Helgeland barnevernvakt:  Tlf 992 85 300. Åpningstid 15.30 - 08.00, døgnåpent helger og helligdager.
  • Mental Helse har en hjelpetelefon for alle som trenger noen å snakke med: Den er døgnåpen, du kan være anonym, og de du snakker med har taushetsplikt. Les mer her eller ring tlf 116 123.
  • Kirkens SOS har også en side med informasjon om hvordan du kan komme i kontakt med noen å snakke med. De har taushetsplikt og du kan være anonym. Du kan ringe, sende melding eller chatte. Tlf er 40 00 40.
  • Kors på halsen er et tilbud Røde kors har der du både kan ringe (Tlf 800 33 321), maile og chatte hvis du trenger noen å prate med.
  • Har du spørsmål om rus, kan du ringe Rustelefonen på tlf 08588. Du kan også chatte og stille spørsmål.

Vefsn kommune:

• Vefsn kommune legge ut oppdatert informasjon både i forhold til oppfølging av situasjonen med coronaviruset, hjelpetelefon for de som syns det er en vanskelig situasjon og en del annen nyttig info. Den finner du her
  • Facebook-siden til Barne- og ungdomstjenesten i Vefsn finner du her .

Koronainformasjon fra folkehelseinstituttet

• Denne siden har brosjyre og video om hjemmekarantene og isolasjon på flere språk.
  • Informasjonstelefon: 815 55 015

Har du behov for helsehjelp?

• Kontakt fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Ta godt vare på deg selv og vær snill med hverandre!