Fra og med 03.05.2020 vil det bli iverksatt endringer på en del bussruter på Helgeland.

Endringene innebærer at noen ruter får kuttet enkelte turer.

På en del skoleruter i Vefsn, Hattfjelldal og Grane er det tatt en gjennomgang av kjøretider, slik at ruteplanen skal bli mest mulig korrekt i forhold til når bussen faktisk passerer busstoppene..

Dette medfører at det kan være at bussen vil passere der du bor til ett litt annet tidspunkt enn det som har vært tilfelle tidligere.

Nye oppdaterte ruteplaner ligger nå ute på reisnordland.no – ruteplaner. For opplysninger om når bussen passerer «ditt» busstopp, anbefaler vi at man bruker reiseplanleggeren på reisnordland.no.

Da er første uke i den nye skolehverdagen over. Det har blitt lange dager for oss alle. Som rektor er jeg overveldet over det arbeidet både elever, ansatte og foresatte har lagt ned for å få dette til. En stor utfordring har vært kapasiteten til de læringsplattformene vi bruker, og da spesielt It’s learning. Dette er dessverre noe vi ikke kan styre, men det jobbes iherdig for å styrke kapasiteten. Vi håper det bedrer seg i uka som kommer.

Mosjøen videregående skole setter både faglig og menneskelig utvikling høyt. I den vanlige skolehverdagen har vi mange tiltak med sosiale møtepunkt for å følge opp enkeltelever. Med heimeundervisning kan du som er elev melde deg ut med et lite klikk, noe som gjør at det av og til er vanskelig å nå deg. Vi ønsker å være der for deg! Elevtjenesten har kommet godt i gang og har allerede vært i direkte kontakt med mange elever utenom opplæringsøktene med lærer. På heimesiden til skolen finner du telefonnummer til alle i elevtjenesten. Ikke nøl med å ta kontakt om du trenger hjelp og støtte.

Vi følger opp tilstedeværelsen, men vi fører ikke fravær. Selv om fravær ikke føres, kan du miste vurderingsgrunnlaget ved ikke å delta. Lærerne må ha god dialog med deg for å kunne gi deg karakter i fagene. Jeg vil derfor oppfordre dere elever til å være aktivt med i opplæringen og sikre standpunktkarakterene på vitnemål og karakterbevis.

Eksamen er det fremdeles en del usikkerhet rundt. Utdanningsdirektoratet vil sannsynligvis avgjøre dette i løpet av uka som kommer. Blir det ikke eksamen, er det standpunktkarakterene som vil være tellende for dette skoleåret.

Pass på personvernet i disse tider. Husk at du skal ha samtykke for å gjøre delinger på sosiale medier av ting som foregår i læringsøktene. Generelt er det viktig at en ikke misbruker tekst, bilder og lydopptak.

Lærerne jobber hardt med å tilpasse arbeidsmengden til elevene. Vi er inne i en bratt læringskurve alle sammen. Lærerne deler gode læringstips med hverandre og mellom skoler. Vi trenger alle sammen å venne oss til denne nye hverdagen. Ta godt vare på hverandre og ikke nøl med å ta kontakt med skolen om dere lurer på noe.

Kurt Henriksen

rektor

Hverdagen endret seg brått, og vi er alle i en ny og uvant situasjon som ingen av oss har vært i før.

Vi vil minne om at elever som ønsker noen å snakke med er velkommen til å ta kontakt med Elev- og lærlingetjenesten.

Vi er tilgjengelig på telefon og epost, og kan også treffes på skype.

Det kan gjelde utfordringer med ny skolehverdag, bekymringer, spørsmål, behov for hjelp eller bare ønske om en prat.

Kontaktinformasjon:

Det vil inntil videre ikke være helsesykepleiere tilstede på skolen, men det er mulig å ta kontakt på telefon 75 10 16 20.

Stilling

Formidlingskoordinator

Oddny Markussen

oddmar@vgs.nfk.no

Mandag blir en historisk dag når alle elever i Norge og Mosjøen videregående skole skal få heimeundervisning. Det er nytt både for oss som skole og for elever og foreldre.