HMS Bedriftsidrettslag

Mandag 15. april hadde påbygningsklassene, service og samferdsel, en sosiologigruppe og 3b besøk av de 2 SPOR-ungdommene Knut Gjendem Fjørtoft (t.h.) og John Anders Flø Gustad (t.v.), som fortalte om sine nylig avsluttede utenlandsopphold. 

Nils Ragnar Stensø Skjørholm SPOR-programmet er en utvekslingsordning arrangert av Vennskap Nord-Sør, og som finansieres av Fredskorpset.

 
Opplegget er som følger:
8 norske ungdommer får arbeide i ca 5 måneder som frivillige i enten Guatemala eller Tanzania, og 8 ungdommer fra disse landene får være med på tilsvarende i Norge. I tillegg er det utveksling mellom Tanzania og Guatemala.
Året består ikke bare av selve utenlandsoppholdet. Her er det forkurs- og seminar i Norge før avreise, språkkurs i Norge og i landet man skal til i ca 5-6 uker (spansk eller swahili). Først etter dette starter arbeidsperioden i landet man er kommet til, fra september til ca 1. februar. Etter det er det de-briefing og informasjonsturne på videregående skoler i mars og april, og så er kontrakten over 1.mai.
Man bruker m.a.o. et skoleår, men det kan være et solid pluss på en CV i mange sammenhenger.
 
Søknadsfristen for neste skoleår er 1.mai. Uttaket gjøres innen 1. august. Prisen er 20.000,- NOK. Sammenliknet med andre utvekslingsprogrammer, er dette svært rimelig! Søknadsskjema finner du på Vennskap Nord-Sør sin hjemmeside (eller ved henvendelse til undertegnede!).
 
Foto og tekst: Arnfinn Paus

 

 

Fant du det du lette etter?