Utdanningskomite 1

Fredag 15. september besøkte utdanningskomitèn i Nordland fylke skolen.

Politikerne fikk en detaljert innføring i hvordan skolen drives og hvordan den er organisert.

Komitèen fikk en rundtur på de fire studiestedene og fikk også høre at ledelsene ser fram til å samle yrkesfag og studieforberedende

fag under samme tak i en  ny skole. I Marka fikk de se at grunnarbeidene på den nye driftsbygninga er i gang.

Der fikk de også møte Silje Bråten som representerte elevene. Leder for utdanningskomitèen Tom Vidar Skjerstad Karlsen

hadde med seg en sjekk på kr 5000, - til elevene. Bråten takket for bidraget og sa at hun og elevrådet vil  finne fram til hva pengen skal brukes til.

• En nyttig og lærerik dag var komitèens oppsummering før de vendte tilbake til Bodø fredag ettermiddag.

Tekst: Birgit Strøm

rabot4

Vi dro fra skolen i strålende høstsol mandag 4/9 i minibusser. Vi ble sluppet av ved enden av anleggsveien i Leirbotnet innerst i Leirskardalen. Herfra gikk turen videre opp mot Rabothytta som ligger 1200 moh på nordsida av Okstindbreen. Turen på ca 5 km fordelt på 520 høydemeter, gikk knirkefritt med spreke elever. For å komme nærmest mulig breen, gikk vi opp til en høyde på 1369 moh. Her kunne vi nyte både spektakulær utsikt og frisk vind! Ettermiddagen ble tilbrakt på Rabothytta med tilbereding av middag og ulike sosiale aktiviteter. Vi fikk nyttig erfaring i at været fort kan snu i fjellet, og vinden gav god lyd fra seg natta igjennom. Nedturen neste dag var svært vindfull med vindkast opp mot liten storm. Forhåndsregler ble tatt, og alle kom seg helskinnet ned med forhåpentligvis flere positive erfaringer i sekken! Takk for en fin tur!

Gunhild, Massi og Trude

Blyant og blokk

Vi ønsker deg velkommen til Mosjøen videregående skole og vil gjøre det vi kan for at du skal lykkes og få et godt og lærerikt skoleår. Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning for framtida!

Her vil det bli lagt ut informasjon som er relevant for oppstart av skoleåret 2017/2018.

FÅ INFORMASJON RASKT PÅ FACEBOOK :)

Tirsdag 30. mai inviterte VG1 Naturbruk og VG2 Hest alle barnehager på indre Helgeland til en aktivitetsdag ved studiested Marka. 380 unger og 110 voksne fikk en fornøyelig dag med bl.a. hestekjøring, kosing og klapping på alskens dyr, tråtraktorkjøring og steiking av pinnebrød på bål. Elevene gjorde en fabelaktig jobb som vertskap og aktvitetsledere og fikk nyttig læring i det å organisere, legge til rette og veilede både voksne og barn! En stor takk for flott innsats!

sommerbrev bilde.jpg

Vi søker etter ferievikar i bygningsdriftsavdelingen i perioden 26.06 – 20.08.2017

Elever på Vg2 heste- og hovslagerfaget brukte kløvhest for å frakte saltsteiner til saubeite på Honggardsåsen.

Fra 24 – 28 april var elevene Hege Jensen og Stine Karlsen i RM2i i England for å besøke River Cottage. Reisen var premie fra konkurransen under Arktisk matfestival i september 2016. Premien ble sponset av Sparebank1 Nord Norge, avd Mosjøen. Som lærer til jentene var jeg så heldig å få reise sammen med dem.

BLTUR_~1.JPG

Fra og med skoleåret 2017/2018 skal du søke om skyss på nett.

Du kan søke om skyss så snart du har fått bekreftelse på at du har kommet inn på studiet

Mosjøen vgs, Kippermoen

En rapport viser at nybygg og samlokalisering er det beste alternativet når nye Mosjøen videregående skole skal realiseres. - Det blir nybygg, enten på Sjervengan eller Kippermoen, slår økonomiråd Knut Petter Torgersen fast.