Toddlerdag skilt

Etter mange timer med forberedelser er endelig Toddlerdagen her. Elevene og faglærer Bente H. Eriksen har i år forberedt et maritimt miljø hvor barna kan få være med på «båttur» til fiskeskjær. Sangen ro-ro til fiskeskjær er inspirasjonen bak denne opplevelsen. For øvrig har elevene bidratt på andre aktiviteter som tegning og gørr, hånddukker i pappeske og inne på vannrommet. Dette er en dag preget av mye humor og glede for små og store :)

Frisørlinja tar imot kunder 9. november fra kl. 0930 til 1500, deretter er det kundedager hver torsdag.

Håper å se dere på salongen!

Tlf: 75 65 42 44

Mosjøen vgs. ønsker å være en aktiv lærebedrift som hart lærlinger i mange ulike løp. Vi har pr i dag 10 lærlinger i 5 ulike fag(2 er ute i permisjon). Kjell Johnsen  har et overordnet ansvar for lærlinger i Mosjøen VGS. Som en del av oppfølgingen samler vi alle lærlingene slik at de kan dele erfaringer fra sitt fagfelt.

ID2S ved Mosjøen Videregående Skole var på tredagerstur, hvor bestigning av Lukttinden var det største målet.

Raku 1

VG1 Design og håndverk Jobber mye med ulike materialer, og nå har vi jobbet en periode med keramikk, og denne har vi brent utendørs i gassovn inspirert av en gammel japansk brenningsteknikk kalt Raku. På denne måten kan vi få frem helt unike farger og resultater. Elevene får erfaring med alle elementene jord- ild- luft og vann og hvordan de ved hjelp av disse elementene kan kontrollere sluttresultatet. Alle deltok i prosessen som krever et godt samarbeid, og resultatet ble veldig bra.

Tysk Nivå 3

Også i år ble det samlet i Bodø motiverte elever fra hele Nordland som skal ta Tysk III som programfag.

Det er 19 flotte elever fra Mosjøen, Bodin, Brønnøysund, Sortland, Polarsirkelen og Narvik som har valgt Tysk III. Elever og lærere har hatt en kick-off samling i Bodø med trivelig samvær, god mat og konsentrert arbeid. Framover vil det bli en kombinasjon av nettstøttet læring og lokale timer på skolen framover. I tillegg satser lærere og elever igjen på en ukes studietur til Wien senere i skoleåret. Årets elever er innstilte på å toppe fjorårets gode resultater.

(Anja Leibiger, Koordinator i Tysk III)

Utdanningskomite 1

Fredag 15. september besøkte utdanningskomitèn i Nordland fylke skolen.

Politikerne fikk en detaljert innføring i hvordan skolen drives og hvordan den er organisert.

Komitèen fikk en rundtur på de fire studiestedene og fikk også høre at ledelsene ser fram til å samle yrkesfag og studieforberedende

fag under samme tak i en  ny skole. I Marka fikk de se at grunnarbeidene på den nye driftsbygninga er i gang.

Der fikk de også møte Silje Bråten som representerte elevene. Leder for utdanningskomitèen Tom Vidar Skjerstad Karlsen

hadde med seg en sjekk på kr 5000, - til elevene. Bråten takket for bidraget og sa at hun og elevrådet vil  finne fram til hva pengen skal brukes til.

• En nyttig og lærerik dag var komitèens oppsummering før de vendte tilbake til Bodø fredag ettermiddag.

Tekst: Birgit Strøm

rabot2

Vi dro fra skolen i strålende høstsol mandag 4/9 i minibusser. Vi ble sluppet av ved enden av anleggsveien i Leirbotnet innerst i Leirskardalen. Herfra gikk turen videre opp mot Rabothytta som ligger 1200 moh på nordsida av Okstindbreen. Turen på ca 5 km fordelt på 520 høydemeter, gikk knirkefritt med spreke elever. For å komme nærmest mulig breen, gikk vi opp til en høyde på 1369 moh. Her kunne vi nyte både spektakulær utsikt og frisk vind! Ettermiddagen ble tilbrakt på Rabothytta med tilbereding av middag og ulike sosiale aktiviteter. Vi fikk nyttig erfaring i at været fort kan snu i fjellet, og vinden gav god lyd fra seg natta igjennom. Nedturen neste dag var svært vindfull med vindkast opp mot liten storm. Forhåndsregler ble tatt, og alle kom seg helskinnet ned med forhåpentligvis flere positive erfaringer i sekken! Takk for en fin tur!

Gunhild, Massi og Trude

Blyant og blokk

Vi ønsker deg velkommen til Mosjøen videregående skole og vil gjøre det vi kan for at du skal lykkes og få et godt og lærerikt skoleår. Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning for framtida!

Her vil det bli lagt ut informasjon som er relevant for oppstart av skoleåret 2017/2018.

FÅ INFORMASJON RASKT PÅ FACEBOOK :)